Observaties honden in dierenopvangcentrum Hengelo.

Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. is enige tijd geleden gestart met de observaties van veel honden, die binnengebracht worden bij dierenopvangcentrum Hengelo. Het gaat hierbij om honden waarvan het niet helemaal duidelijk is welk gedrag de hond laat zien. Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. observeert de hond en kan hiermee de medewerkers van het dierenopvangcentrum uitleggen hoe zij het beste met de hond om kunnen gaan. Tevens wordt door de observatie duidelijk in welke (gezins)situatie de hond het beste geplaatst kan worden om een zo goed mogelijke match te maken voor de hond en voor degene waar de hond geplaatst wordt.

Als bij dierenopvangcentrum Hengelo iemand een verzoek tot opname van zijn of haar hond doet en het is niet geheel duidelijk of de hond een herplaatsbare hond is, gaat Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. deze hond in zijn thuissituatie observeren. Hiermee kan zij bepalen of de hond herplaatsbaar is. De dierenopvang neemt namelijk geen honden op die niet herplaatsbaar zijn. Door de observaties van Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. is er een betere opvang van de hond en een succesvollere herplaatsing te realiseren. Honden hoeven minder vaak opnieuw in het dierenopvangcentrum geplaatst te worden.

Om de kennis over hondengedrag bij de medewerkers van dierenopvangcentrum Hengelo te vergroten, verzorgt Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. theorie- en praktijktrainingen voor de medewerkers. De medewerkers ervaren dit als zeer positief en leerzaam. De medewerkers leren in deze trainingen de honden observeren en te reageren op het gedrag dat de honden laten zien. De opvang van de honden wordt hierdoor prettiger, beter en individueler. De hond zal, ondanks zijn tijd in de dierenopvang, minder negatief gedrag gaan ontwikkelen, wat een herplaatsing makkelijker en succesvoller maakt.
Een stuk van deze training is te zien op You Tube.

Deze observaties en trainingen doet Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. geheel op vrijwillige basis en dus kosteloos voor dierenopvangcentrum Hengelo.