Waarom kiezen voor individuele begeleiding en training bij u thuis door hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G in plaats van een traditionele hondenschool waar u in een groep traint?

hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. is het enige hondentrainingscentrum dat alleen maar privé begeleiding en training bij u thuis geeft en de plekken waar u de hond uitlaat, nooit in een groep, ook geen kleine groepjes. Dus alleen op de plekken waar u dagelijks met uw hond bent.
Wij zijn geen ‘traditionele’ hondenschool, met voor iedere les een vast programma met voor alle pups en honden dezelfde oefeningen. Veel van deze oefeningen zijn totaal niet van toepassing op u, uw hond en dat wat u belangrijk vindt in de opvoeding voor uw hond. Tijdens groepstraining is weinig tot geen tijd voor u en uw hond, als u of uw hond niet het verwachte resultaat laat zien.
Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. zullen vrijwel in alle gevallen twee gedragsdeskundigen u begeleiden. De reden hiervoor is dat wij op deze manier nóg beter kunnen observeren en u begeleiden. De trainer die met u en uw hond aan het werk is, is veel bezig met dichtbij observeren en u veel uitleg geven. De tweede begeleider heeft door de afstand veel meer zicht op de gehele situatie waardoor geen signalen gemist kunnen worden, bij de hond en bij u als eigenaar. Ook is de tweede begeleider degene die vanaf afstand uw hond en uw interactie met uw hond filmt (uiteraard met uw toestemming en alleen voor de trainingsdoeleinden), zodat we u achteraf deze beelden kunnen laten zien en uitleggen wat er gebeurt, wat de hond doet, hoe u reageert en hierdoor u van nog meer maatwerk advies kunnen voorzien. Deze filmopnames worden, indien gewenst, ook naar u geappt, zodat u dit nogmaals kunt bekijken. Als een van de gezinsleden niet bij de afspraak aanwezig heeft kunnen zijn, kan hij of zij op een later moment deze beelden bekijken, zodat iedereen die met de hond en zijn begeleiding te maken heeft, dezelfde informatie heeft. Een andere, zeer belangrijke reden, is dat de gedragsdeskundigen van hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. ieder hun eigen uitstraling hebben en daarmee ieder een andere uitwerking op zowel hond als eigenaar. hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. zal altijd de afweging maken welke begeleider het meest geschikt is voor het directe contact met de hond en de eigenaar. Ook voor u als eigenaar is dit een goed werkbare situatie, omdat u altijd het recht heeft te wisselen van begeleider, indien u met een van de andere gedragsdeskundigen de fijnste klik heeft.
Geen hond is hetzelfde, geen eigenaar is hetzelfde, geen situatie is hetzelfde. Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. krijgt u ALTIJD maatwerk, bieden we niet maar één mogelijkheid als iets niet past bij het karakter van uw hond of bij u als eigenaar. Er is bij het trainen in groepen geen of erg weinig tijd om aandacht te geven aan problemen waar u tegenaan loopt of als een bepaalde oefening niet goed lukt bij u of bij uw hond. U krijgt bij training in groepen tekst, uitleg en oefeningen die voor de gemiddelde hond en eigenaar van toepassing is. Maar de gemiddelde hond, de gemiddelde eigenaar en de gemiddelde situatie bestaat niet.
Onze naam, waar P.E.T.D.O.G. staat voor Positieve Effectieve Training Door Observatie van Gedrag, geeft aan hoe wij u begeleiden en de training vormgeven: observeren van het gedrag van uw pup of volwassen hond (en uw interactie met hem) om vervolgens aan u te leren observeren wat uw hond doet en waarom hij dit doet. Een pup of volwassen hond doet namelijk nooit iets zomaar. Er ligt altijd iets aan ten grondslag, waarvan uw pupje of volwassen hond in zijn ogen beter van wordt. Of dit nu voor u ongewenst gedrag is of niet. Zo kunnen we op een positieve manier gedrag bijsturen en steeds vaker voor zijn, omdat u uw hond en zijn bedoelingen steeds beter begrijpt. We werken er naar toe dat u uw hond zo goed kunt observeren, dat u de voorsignalen leert herkennen en het gedrag van uw hond kunt ombuigen naar gedrag dat u graag van uw hond wilt zien. We zeggen ook vaak: we stabiliseren de hond, maar trainen de eigenaar.
U als eigenaar moet het uw pup of volwassen hond met negatief gedrag leren, maar u leert van ons hoe u dat het beste kunt doen. Wat wilt u uw pup of volwassen hond aanleren of juist afleren? Wat vindt u belangrijk voor uw hond? Wij leren u goed te kijken naar uw hond. Wat heeft hij nodig? Hoe kunt u hem leren lezen qua lichaamstaal en gedrag? Welke manier van trainen en begeleiden past u het beste? Hoe kunt u eventueel negatief gedrag voorkomen en als het ontstaat of er al is, hoe kunt u uw hond stabiliseren op een positieve manier, hoe kunt u ontspannen blijven als uw pup of volwassen hond negatief gedrag laat zien, hoe kunt u op tijd dit gedrag ombuigen en blijvend bijsturen, zodat hij het echt afleert? Op deze manier krijgt u een pup die een goede volwassen hond wordt of een volwassen hond met negatief gedrag dat omgebogen en bijgestuurd is, zodat u weer geniet van het zijn van hondeneigenaar, uw gezinslid en maatje; al die redenen waarom u voor een hond en waarschijnlijk specifiek deze hond/ dit ras gekozen heeft.
Onze begeleiding is gebaseerd op positief gedrag belonen en daarmee versterken, maar er is uiteraard ook gedrag dat echt niet door de beugel kan. Wij leren u op een snelle, positieve, maar toch krachtige en effectieve manier negatief gedrag om te buigen. Daardoor bent u niet eindeloos aan het corrigeren, verliest u minder snel de moed en krijgt u weer plezier met die ooit zo leuke harige vriend, omdat het positieve weer snel de boventoon mag voeren. Belonen bestaat bij ons uit veel verschillende dingen, niet alleen maar voer-beloningen. Ook daarbij observeren wij waar uw hond het beste op reageert.
Wij komen altijd bij ú thuis, waar u en uw hond zich het prettigst voelen. Als gedragsdeskundigen kunnen wij bij u thuis het ‘echte’ gedrag zien van uw hond en alleen bij u thuis en de plekken waar u buiten komt met uw hond kunnen wij goed observeren wat er speelt en hoe u met uw hond omgaat. Hoe u omgaat met uw hond, hoe u reageert op eventueel negatief gedrag van uw hond, de manier waarop u uw pupje gewenst gedrag aanleert, is van grote invloed op het gedrag van uw hond en zijn toekomst met mogelijk negatief of zelfs probleemgedrag. In een groep op een plek waar u 1x in de week voor training komt, kan dit nooit worden vastgesteld.
Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. geen vaste, vaak voor u, onmogelijke tijden op een nat koud veld of in de warmte in de zon staan. Of een grote hal, waar uw hond totaal ander gedrag laat zien. Dit komt doordat in open ruimtes als een veld of een grote hal geluiden voor de gevoelige oren van uw hond ernstig overbelast worden en hij zijn eigen gedrag niet kan laten zien. Uw hond raakt in deze omgevingen behoorlijk overprikkeld, kan angstig gedrag laten zien of juist pittiger gedrag dan u normaal van hem gewend bent. Dit wordt veroorzaakt door de storende geluiden, andere honden en eigenaren, die hem negatief beïnvloeden.
Alle trajecten, of dit nu voor een pupje is, een puber die ineens alles wat hij kende vergeten lijkt te zijn, een volwassen hond met negatief of probleemgedrag, hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. start altijd met een intakegesprek van zo’n 2 tot 2,5 uur, waarbij wij u leren kennen, uw hond kunnen observeren, van u graag horen wat u graag zou willen bereiken en allerlei andere belangrijke informatie verzamelen, zodat wij een zo persoonlijk mogelijke begeleiding kunnen geven. Tijdens dit gesprek krijgt u van ons al enkele adviezen waar u direct mee kunt starten, of het nu om uw pup gaat, puberhonden, hond die trekt aan de lijn, continu blaft of een flink uitvallende agressieve hond. Indien noodzakelijk en door u toegestaan filmen wij uw hond en uw omgang met de hond, zodat wij u goed kunnen laten zien, op welke punten wij met u willen inzetten om te werken naar een fijne huishond, die een belangrijk onderdeel van onze gezinnen van tegenwoordig is.
Mocht u bij een traditionele hondenschool verhinderd zijn, is er meestal weinig mogelijkheid om een les in te halen. Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. snappen wij dat er altijd iets tussen kan komen en kunt u, kosteloos, binnen het redelijke, uw afspraak wijzigen. Ook indien u met een acute situatie met uw hond zit, kunnen wij meestal dezelfde of volgende dag al bij u komen, als we u telefonisch of via app niet voldoende kunnen helpen.
Afspraken bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. zijn altijd in overleg: overdag, ‘s avonds, zaterdag (en indien het niet anders kan, zelfs op zondag); wanneer het- in overleg- met uw en onze agenda uitkomt. Een afspraak voor een intakegesprek kan vrijwel altijd binnen een week. In echte spoedsituaties maken wij ruimte in onze agenda om u binnen enkele dagen te ontmoeten, de situatie te observeren en u direct te helpen met de eerste adviezen.
Indien u met een pup een puppentraining wilt gaan doen, moet u bij de meeste hondenscholen wachten tot een nieuwe groep start of u begint in een groep waar uw hele jonge pup tussen oudere en grotere pups moet meedraaien of u moet wachten tot de eerste entingen gegeven zijn. Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. niet; wij starten vaak al voor de pup bij u is, om u de adviezen te kunnen geven, die zo ongelooflijk belangrijk zijn voor de eerste dagen dat uw puppy bij u is. Bedenk maar eens hoe verwarrend de wereld kan zijn voor uw pup, die ineens helemaal alleen, zonder mama en broertjes en zusjes, met hele vreemde mensen mee moet, in een huis komt dat voor hem heel onveilig voelt, omdat alles anders is en alles voor hem stinkt. Dan is het zo belangrijk dat u al weet hoe u uw pupje het beste kunt begeleiden en daardoor samen een zo goed mogelijke start kunt maken.
Indien u niet kunt starten voordat uw pup bij u is, starten we binnen een week bij u thuis met een intakegesprek om u en uw pup te leren kennen, te onderzoeken wat u graag wilt waar aandacht aan besteed wordt en om de eerste allerbelangrijkste adviezen te geven. Zo helpen we u om uw hondje een zo veilig mogelijk gevoel te geven, te zorgen dat u de beste adviezen heeft voor úw pup waar het gaat om zindelijk worden, de nachten stil door te komen, steeds langer alleen kunnen zijn, zonder dat uw pup gaat joelen, vertrouwen winnen, zijn naam leren kennen en al die andere belangrijke zaken die voor deze kleine pups zo belangrijk zijn.
Bij vrijwel alle hondenscholen wordt uitgegaan van socialiseren door de pups aan het einde van de les een minuut of 10 allemaal los te laten en ze met elkaar te laten ‘spelen’. hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. ziet dit niet als socialiseren, omdat er weinig tot niet wordt ingegrepen als een van de pups het onderspit delft of juist de groep of een individuele pup domineert. Er wordt weinig tot geen uitleg gegeven over het gedrag dat u ziet in deze groep pups en zeker hoort u weinig tot niets over wat er geobserveerd wordt bij uw pup, wat zijn gedrag betekent, wat zijn gedrag voor gevolgen kan hebben naar zijn puberteit en volwassenenheid toe en vooral hoe u dat kunt bijsturen.
Wij zien socialiseren als het leren omgaan met alle onderdelen van het leven, waar uw pup binnen uw gezin en uw leven te maken krijgt (of volwassen hond die dit te weinig aangeboden heeft gekregen). Het omgaan met andere honden is daar een onderdeel van, maar niet door een groep zomaar los te laten en met elkaar te laten gaan. Uw pup (of volwassen hond) moet leren omgaan met de honden die bij u in de buurt wonen, van verschillende leeftijden en rassen en met verschillende eigenaren. Uw pup (of volwassen hond) moet leren zich te gedragen in contact met andere honden, maar dat doet hij het beste met de honden die hij dagelijks tegenkomt tijdens het uitlaten of een wandeling. Voor alle onderdelen van socialisatie, waar omgaan met andere honden maar een heel klein onderdeel van is, heeft hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. een werkboek geschreven, waar u alles kunt aanbieden aan uw pup wat belangrijk is in zijn leven. Maar alleen de dingen waarvan u denkt dat u die tegen zult gaan komen met uw hond in uw leven. Dit boek wordt u kosteloos verschaft, indien u een volledig puppentraject bij ons volgt en is een leidraad voor ons als gedragsdeskundigen om te zien hoe uw pup het doet, welk karakter uw pupje heeft, welke onderdelen misschien nog wat extra aandacht behoeven. Voor ieder onderdeel geven wij u uitleg waarom dit zo belangrijk is. Daarnaast ontvangt u een theorieboek, waarin veel informatie staat over bijvoorbeeld hoe een hond leert, wat in welke levensfase van belang is, een aantal echte musts die wel voor iedere hond in onze maatschappij van belang zijn en nog veel meer.
Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. betrekken wij, indien gewenst, ieder gezinslid betrokken bij de opvoeding van een hond, omdat uw hond met al deze gezinsleden te maken heeft. Ook benadrukken wij de verschillende karakters van ieder gezinslid en zullen ook hier maatwerk leveren, waarbij ieder gezinslid mogelijk andere oefeningen met de hond doet of onderdelen van zijn verzorging op zich neemt. Alles om de hond als echt onderdeel van uw gezin te laten worden. Bij traditionele hondenscholen is één eigenaar die de training doet, soms twee, maar eigenlijk worden kinderen al niet bij betrokken. Dit zien wij als gemiste kansen, juist omdat ieder gezinslid zijn eigen unieke band met de hond kan krijgen.
Indien er in uw gezin kinderen zijn onder ongeveer 10 jaar krijgen zij van ons aparte spelletjes, zodat zij hun band met hun maatje kunnen versterken. Kinderen hebben een heel andere band met honden dan wij als volwassenen. De oefeningen die als spelletjes gebracht worden, zijn voor kinderen erg leuk om te doen en wij zien iedere keer een prachtige band ontstaan tussen de hond en uw kind(eren).
hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. heeft al meer dan 15 jaar ervaring met kinderen en volwassenen met een beperking, zoals ASS, ADHD, verstandelijke beperkingen, emotionele beperkingen, sociale beperkingen en meer. Wij kunnen deze kinderen en volwassenen naar wens helpen in het informeel begeleiden van uw eigen hond ter ondersteuning van een beperking. Dit kan met een pup, maar zelfs met een daarvoor geschikte volwassen hond, die u al heeft. U kunt hierbij denken aan een kind met ASS dat enorm in zichzelf kan keren, een angstige volwassene die veel last heeft van bijvoorbeeld overprikkeling of straatvrees of een kind met ADHD dat woedeaanvallen krijgt. Wij leren u de hond gedrag aan te leren en degene met een beperking uit een vervelende situatie te halen. Wij hebben hier al veel prachtige ervaringen door mogen meemaken. De band die kinderen en volwassenen met een beperking kunnen hebben met honden is uniek; daar kan niets of niemand aan tippen.
hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. heeft tientallen jaren ervaring met diverse methodes, waardoor wij altijd kunnen aansluiten met een methode of mix van methodes die het beste bij u en uw hond past. Het karakter en leerbaarheid van uw hond zijn hierbij belangrijk, maar zeker ook of de manier die wij u in eerste instantie aanbieden u wel past. Want het heeft totaal geen zin om u een manier van begeleiden aan te bieden, die niet bij u past; de kans is klein dat u het gaat volhouden en uw hond heeft heel goed door dat u er niet volledig achter staat, waardoor zijn gedrag niet zal veranderen of zelfs mogelijk zal verergeren.
Bij hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G is altijd tussendoor kosteloos app-contact mogelijk, zolang u door ons begeleid wordt, waardoor u niet met vragen hoeft te blijven zitten. Indien u dit wenst, maken wij een kosteloze groepsapp aan, waar uw gezinsleden lid van zijn en uw begeleider(s) van hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G., waar u uw vragen gelijk kunt stellen, waar u filmpjes in kunt plaatsen, zodat uw begeleider(s) daar gelijk op kan reageren en u niet hoeft te wachten tot de volgende afspraak. Dit voorkomt dat uw hond verder gaat in gedrag dat u niet wilt en kunnen wij gelijk advies geven hoe u het beste verder kunt gaan om te voorkomen dat ongewenst gedrag negatief gedrag wordt. Dit is namelijk moeilijker af te leren dan dat uw hond dit aanleert.
hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. houdt niet van ellenlange begeleidings-trajecten bij negatief en probleemgedrag, maar zo kort en krachtig als mogelijk voor u en uw hond. Vaak is ons huisbezoek maar één tot enkele keren nodig en zijn slechts kleine aanpassingen in uw dagelijkse omgang met uw hond nodig, waardoor u enorme verbeteringen zult zien.
Hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. is werkzaam door heel Nederland.
Training en begeleiding is mogelijk in het Nederlands en Engels.

Waarvoor kunt u zoal bij ons terecht?
Volledig puppentraject bij u thuis vanaf dat uw pup net bij u thuis is; bij ons kunt u starten voordat uw pup volledig gevaccineerd is. U pakt hierbij de perfecte (en een van de belangrijkste) periodes van de socialisatie en hersenontwikkeling van uw pup;
basis gehoorzaamheidstraining;
advies en begeleiding bij negatief gedrag;
behandeling bij probleemgedrag;
uw hond leren op een goede manier om te gaan met andere honden;
uw hond zich leren gedragen aan de lijn, dus niet trekken aan de lijn en zeker niet uitvallen naar andere honden, mensen, kinderen, fietsers etc. (een van de grootste irritaties van hondeneigenaren);
komen wanneer u de hond roept (niet komen is ook een irritatie uit de top 3);
rustig zijn in huis en buiten, dus niet trekken, niet (blijven) blaffen, niet uitvallen etc.;
zindelijkheidstraining, ook als een hond al volwassen is;
benchtraining voor uw pup of (nieuwe) volwassen hond
algemene socialisatie voor (jonge) honden, die het nooit geleerd hebben of het niet meer zo goed lijken te weten wat van een sociale hond verwacht wordt. Ook honden die pas als volwassen hond bij u komen, kunnen de meeste gemiste socialisatie aanleren;
uw pup, puber of volwassen hond leren omgaan met (uw) (klein)kinderen;
uw kinderen leren omgaan met uw en andere honden (vaak een pup, waarvoor wij eigen oefeningen hebben ontwikkeld, speciaal voor de kinderen met hun hond, hun maatje);
en meer…
Dit zijn een aantal voorbeelden. Zoals al eerder genoemd: wat u wilt, waar uw wensen liggen, wat uw hond in uw specifieke (gezins)situatie nodig heeft.