Positieve Effectieve Training Door Observatie van het Gedrag
Hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. staat ook op Facebook Hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. ons YouTube kanaal

Lyke van de Schaft

Lyke van der Schaft, het kind dat altijd alle honden uit de buurt uitliet, omdat zij van haar ouders geen hond mocht.

Haar eerste eigen hond (een Old English Sheepdog-pup, Fenna) bracht haar in 2000 in aanraking met Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. In eerste instantie om te trainen met haar eigen hond, maar al heel snel bleek zij feeling te hebben voor honden en lesgeven. Zij begon met lesgeven bij Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. en leerde alles over hondengedrag en hondenproblemen van Yvonne. Het trainingscentrum is na een aantal jaar overgegaan op een nieuwe manier van trainen, namelijk op individuele basis bij de klanten thuis.

Deze manier van trainen past goed bij de manier van willen begeleiden van Lyke en samen met Yvonne heeft zij voor veel eigenaren probleemgedrag van de hond kunnen ombuigen en vele pups een basistraining kunnen geven.
De kracht van Lyke zit in de rust die zij uitstraalt in contact met mens en dier en haar flexibiliteit en individuele benadering.

Naast trainer bij Trainingscentrum P.E.T.D.O.G. is Lyke pedagogisch medewerker bij een jeugdhulpverleningsinstelling. Zij heeft een aantal jaar geleden samen met Yvonne de cursus Animal Assisted Activities en Animal Assisted Therapy met succes afgerond, waardoor zij haar grote passie (jeugdhulpverlening en huisdieren, met name honden) kan combineren.
Positieve Effectieve Training Door Observatie van het Gedrag
grapho Nieuw Buinen