Positieve Effectieve Training Door Observatie van het Gedrag
Hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. staat ook op Facebook Hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G. ons YouTube kanaal

Interne stoomcursus voor alleen uw hond

Interne stoomcursus (dagdeel) voor jonge honden (vanaf 7 maanden), voor honden met matig probleemgedrag en honden waarbij basisoefeningen niet volledig (meer) erin zitten. Het meeste probleemgedrag is aangeleerd bij de eigenaren, waardoor een interne stoomcursus zonder eigenaar een eerlijk objectief beeld geeft van uw hond. Daarom is deze training zonder u als eigenaar erbij. De training zal, zoals alle trainingen bij trainingscentrum P.E.T.D.O.G., op een positieve consequente manier aangeboden worden, waarbij continu de reactie van de hond geobserveerd zal worden en daar direct op ingespeeld zal worden. Er wordt altijd met 2 instructeurs en veel beeldmateriaal van de trainingen gewerkt worden, zodat u kunt zien wat er gedaan is met uw hond. De 2 instructeurs hebben beiden een andere uitstraling, wat maakt dat we de voor uw hond beste match in training kunnen maken.

Waar bestaat deze stoomcursus uit?

 • intake: hierbij wordt aan de hand van een vragenlijst het gedrag in kaart gebracht, wordt de hond uitgebreid geobserveerd, krijgt u uitleg over de stoomcursus  en inventariseren we samen met u de wensen van u als eigenaar en de mogelijkheden van de stoomcursus, maar ook de normale trainingen, zodat u een goede keuze kunt maken. Daarna beslist u of u voor de stoomcursus gaat of de normale trainingen aan huis (zie hiervoor het hoofdstuk ‘probleemgedrag’). Mogelijk adviseren wij u te kiezen voor de normale individuele trainingen als wij beoordelen dat het probleemgedrag niet matig, maar ernstiger van aard is.
 • de hond wordt door u gebracht voor stoomcursus (zonder eigenaar) van 5 uur intern. De training met de hond zelf duurt ongeveer 4 uur (uiteraard met voldoende rustmomenten en uitlaatronde, waarbij het uitlaten ook een trainingsmoment is) en hond krijgt in ieder geval de 'nee', de 'af', 'niet trekken aan de lijn', 'omgaan met andere honden' indien dit problemen geeft en eventueel dingen die haalbaar zijn en door de eigenaar gewenst. Er wordt gefilmd voor u, zodat u thuis rustig kunt nakijken wat er gedaan is en hoe u het zelf op de juiste manier kunt overnemen. Ook schriftelijk wordt e.e.a. bijgehouden en aan u meegegeven. (Indien u van buiten de regio komt, zijn er in Twente diverse leuke dingen om te bezoeken, zodat u er een dagje uit van kunt maken.)
 • u komt de hond weer ophalen na een bericht van het trainingscentrum (ongeveer na 4 à 5 uur) en krijgt uitleg wat geobserveerd is qua oorzaak van het gedrag, wat de trainers gedaan hebben en wat u het beste kunt doen om het geleerde te vervolgen. Ongeveer 45 minuten tot een uur.
 • binnen 7 dagen (indien haalbaar met uw en onze agenda) een training van ruim 1 uur aan u met hond om het aangeleerde vast te houden.
 • Na 1 maand (facultatief) een vervolgtraining/ evaluatie
 • Tussendoor kunnen extra trainingen uiteraard gevolgd worden, met of zonder u. Dit kan ook bij u thuis.

Indien u interesse heeft in deze interne vorm van training of als u nog vragen heeft, neem dan alstublieft contact op via de mail (info@petdog.nl), het contactformulier op onze site of telefonisch met Lyke via 06-26 904 267

 

Prijzen

 • Intake: € 60,-- ongeveer 1½ uur bij de eigenaar thuis. 
 • Kosten 5 uur stoomcursus intern/ 2 instructeurs € 300,--.
 • Training aan huis na max. 7 dagen van ruim 1 uur € 50,--.
 • Nazorg training inclusief (na ongeveer 1 maand, duur ongeveer 1 uur, exclusief reiskosten buiten regio Twente).
 • Indien door de eigenaar gewenst extra trainingen € 50,-- per uur.

Indien u voor de stoomcursus kiest, zult u op het intakegesprek € 20,-- korting krijgen. U krijgt u op de overige trainingen 10% korting, exclusief reiskosten (€ 0,28 per km) buiten de regio Twente.

Positieve Effectieve Training Door Observatie van het Gedrag
grapho Nieuw Buinen